Nieuwe kast voor kippenboertje Kay (14)

De moed was de 14-jarige Kay Langkamp in de schoenen gezakt, nadat hij voor de tweede keer was beroofd van zijn welverdiende euro's met het verkopen van zijn eieren. Het jonge kippenboertje uit Luttenberg wilde stoppen met de verkoop. Tot nu! Hij is er weer helemaal klaar voor en heeft zelf een nieuwe kast voor zijn eieren gebouwd. 

Uit het hele land kreeg Kay reacties op zijn verhaal toen in januari bleek dat anderen er vandoor gingen met zijn wisselgeld. Hij kreeg donaties van particulieren aangeboden, bedrijven wilden goederen toesturen en anderen wilden tientallen eieren kopen. "Het was helemaal niet mijn bedoeling om geld op te halen. Ik wou gewoon het probleem aan de kaak stellen," vertelt de moeder van Kay, Wendy Langkamp.

"Al snel meldde Richard Hoekstra, directeur van Solar Groep Twente, zich bij ons. Hij vertelde dat hij ook klein was begonnen en wou Kay als jonge ondernemer steunen. Hij moest niet stoppen!" Uiteindelijk heeft de familie van drie partijen een donatie aangenomen. "Van Richard, Giel Beelen en Findfarm en van dat geld heeft Kay zelf zijn nieuwe kast gebouwd." 

Het bouwen van een nieuwe kast stond al wat langer op zijn verlanglijstje. "Hij moest wat groter worden en het dak van die oude was niet helemaal goed meer", vertelt Kay. "Als het regende werden alle eierdoosjes nat en er zit nu een slot op! Dan hoef ik niet elke avond meer de spullen eruit te halen." En dat scheelt hem heel wat werk, want vroeger moest hij elke ochtend en avond de kast vullen en weer leeghalen. "Het geld haal ik er wel uit hoor."

"Het blijft wel opletten," vertelt Wendy. "Het vertrouwen is wel wat minder geworden, maar hij wil er nu wel weer mee verder gaan."

 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Luttenberg eieren kippenboer Salland Nieuws
Deel dit artikel: