nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: halsbrekende toeren om rij wachtende auto's te omzeilen

Vandaag in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht voor een van de grootste ergernissen in het verkeer: automobilisten die weinig trek hebben keurig plaats te nemen in een rij wachtende auto's en er daarbij niet voor terugdeinzen om halsbrekende toeren uit te halen. Om maar vooral niet stil te hoeven staan.
Dit incident speelde zich af op de A35, ter hoogte van Wierden. De twee rijbanen gaan daar over in één baan en die fuik levert steevast opstoppingen op. De meeste automobilisten anticiperen daarop en nemen plaats in de rij. Maar voor sommige bestuurders lijkt het een sport om zo ver mogelijk door te kunnen rijden.

Verdrijvingsvlakken genegeerd

De bestuurder van deze BMW negeert daarbij - met het gaspedaal stevig ingedrukt - de verdrijvingsvlakken. Op hetzelfde moment is een andere automobilist het wachten blijkbaar ook beu en manoeuvreert naar links, kennelijk ook om de rij te omzeilen.
Omdat zich links van de rijbaan echter een hoge betonrand bevindt, kan de BMW-rijder geen kant op. Hij wijkt uit naar links, maar de andere bestuurder ziet op het allerlaatste moment het naderende onheil en rijdt weer terug de rij in. Waarmee een crash maar net wordt voorkomen. Geduld is soms een schone zaak...

OOST OP HET ASFALT

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht voor opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.