Jong Heracles maakt er vijf bij NEC, Zwolle vier tegen Feyenoord

Jong Heracles wint bij NEC
Jong Heracles wint bij NEC © Heracles Almelo
Jong Heracles Almelo heeft de vierde overwinning op rij geboekt. De ploeg won op bezoek bij NEC met 5-2. Ook PEC Zwolle kwam tot winst. In eigen huis versloeg het Feyenoord met 4-0.
Heracles begon met enkele bekende namen uit het eerste elftal. Zo stonden Mats Knoester, Sebastian Jakubiak, Mo Osman, Teun Bijleveld en Dabney dos Santos aan de aftrap. Osman bracht Heracles met een fraaie vrije trap op voorsprong, maar een minuut later zorgde Lion Kalentjev voor de gelijkmaker. Door twee treffers van Adrian Szöke ging Heracles met een 3-1 voorsprong aan de thee.
Kort na rust zorgde Bijleveld voor de vierde treffer voor de Almeloërs. Thomas Beekman deed iets terug, maar direct erna maakte Dos Santos de 2-5 en daar bleef het bij in Nijmegen.

PEC langs Feyenoord

Ook bij PEC Zwolle stonden er enkele bekende namen aan de aftrap. Xavier Mous verdedigde het doel en ook Yuta Nakamyama en Rick Dekker stonden in de basis. Na een kwartier zorgde Gabi Caschili voor de openingstreffer en Eliano Reijnders bepaalde de ruststand op 2-0.
Kort na de pauze was het opnieuw raak. Steff Kapteins profiteerde van een fout in de verdediging van de Rotterdammers. Twintig minuten voor het einde zorgde Chardi Landu met de 4-0 voor de eindstand vanaf de strafschopstip.

Stand

In de stand heeft Heracles nu 16 punten en Zwolle 15. Beide ploegen doen daarmee bovenin mee. Go Ahead Eagles kwam niet in actie en is de hekkensluiter. Gisteren kwam FC Twente al in actie in de andere poule. Het won in eigen huis van Jong Vitesse.