nieuws

Europees avontuur Twentse zwerkballers uitgesteld door coronavirus

De zwerkballers gaan pas in het najaar naar het EK
De zwerkballers gaan pas in het najaar naar het EK © Lars van den Broek
De Twentse Thestrals uit Enschede spelen pas later dit jaar hun Europees Kampioenschap quidditch, een sport gebaseerd op zwerkbal. De regerend landskampioen zou eind deze maand meedoen aan het toernooi in het Noord-Italiaanse Brescia. Vanwege het coronavirus is het evenement verplaatst naar september.
"Het is ontzettend zonde dat het toernooi moet worden uitgesteld", laat woordvoerder Lars van den Broek van de Twentse Thestrals weten. "Maar naar omstandigheden is dit de enige juiste beslissing. Onze vluchten waren gecanceld door de luchtvaartmaatschappij, veel van de teams hadden een negatief reisadvies van hun overheid gekregen en veel spelers en vrijwilligers vanuit heel Europa gaven aan niet meer te kunnen komen vanwege een reisverbod."
De voorzitter van de European Quidditch Federation, de Europese bond en organisator van het toernooi, geeft aan dat dit een unieke situatie is: "Toen we voor het eerst hoorden van de coronagevallen in Noord-Italië hebben we meteen een noodplan opgesteld, maar we hoopten dat deze niet gebruikt hoefde te worden."

'Moeilijke beslissing'

Naarmate de verspreiding van het virus erger werd kreeg de organisatie afmeldingen van teams en vrijwilligers. "Hierop hebben wij de moeilijke, maar enige mogelijke beslissing gemaakt om het toernooi uit te stellen, zodat alle teams alsnog later deel kunnen nemen", aldus de organisatie.
De Champions League van het zwerkbal vindt nu plaats op 12 en 13 september. Naast de Twentse Thestrals doet ook de nummer van twee Nederland, de Rotterdam Ravens, mee aan dit Europese toernooi, geïnspireerd op de verhalen uit Harry Potter.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.