nieuws

Hoofdverdachte viervoudige moord cancelt date met de recherche

Dejan A. (links) en zijn vader en broer
Dejan A. (links) en zijn vader en broer © Petra Urban
Dejan A., die samen met zijn vader en broer door justitie verantwoordelijk wordt gehouden voor de viervoudige moord in Enschede, hult zich ondanks eerdere toezegging toch in stilzwijgen. Afgelopen maand zou hij met een gedetailleerde verklaring komen, om zijn onschuld aan te tonen. Maar de afspraak met de recherche, die er twee dagen voor had ingeruimd, werd door hem gecanceld. 
door Jan Colijn en Tom Meerbeek
Begin dit jaar liet Dejan weten dat hij zijn kant van het verhaal zou gaan vertellen. Duidelijk was dat hij alle betrokkenheid bij de gruwelijke moord zou gaan ontkennen. Zijn advocaat Van der Wal bevestigt dat de afspraak is afgezegd, maar laat in het midden waarom. "Ik vind het niet gepast om dit te vertellen."

Recherche

Als verdachten in een dergelijke zaak hun kant van het verhaal willen vertellen, gebeurt dat vaak bij een onderzoeksrechter. Dejan wilde echter leden van het rechercheteam Litouwen spreken. Op die manier zou zijn relaas mogelijk nog gecheckt kunnen worden, voordat het eindproces dient. Als hij nu nog tijdens het eindproces wil verklaren, zal zijn verhaal niet meer gecontroleerd kunnen worden.
In de viervoudige moordzaak werden november 2018 vier mannen op klaarlichte dag in een Enschedese growshop van dichtbij doodgeschoten.

Strafzaak

Halverwege volgende maand wordt de strafzaak inhoudelijk behandeld. Dan staan de drie hoofdverdachten voor de rechter, Dejan en zijn broer en vader. Ook moeten drie medeverdachten zich verantwoorden. Het gaat om drie Brabanders die een rol gespeeld zouden hebben in het leveren van de gebruikte moordwapens. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.