Lynn Wilms scoort bij basisdebuut Oranje Leeuwinnen en speelt gelijk tegen Frankrijk

Lynn Wilms heeft vanavond haar basisdebuut bij het Nederlands elftal opgeluisterd met een treffer. De verdediger van FC Twente scoorde de 1-0 tijdens een 3-3 gelijkspel tegen Frankrijk. Het was de derde en laatste wedstrijd van Oranje op het Tournoi de France, een vriendschappelijk toernooi.

Naast Wilms begon ook de van een blessure herstelde Jill Roord uit Oldenzaal in de basis. De treffer van Wilms viel na een klein half uur en vijf minuten later maakte Sherida Spitse vanaf de stip al de 2-0. Valerie Gauvin deed kort voor rust iets terug: 2-1. Na de pauze zorgde Mbock Bathy voor de gelijkmaker. Na ruim een uur maakte Renate Jansen van FC Twente haar entree. Een klein kwartier voor het einde zette Lieke Martens Oranje weer op voorsprong. Ook Danique Kerkdijk uit Olst kreeg nog een klein kwartier speeltijd. Nederland stevende op een zege af, maar in blessuretijd werd het door Ouleymata Sarr toch nog 3-3.

Nederland tweede

Het duel werd vanavond overigens achter gesloten deuren gespeeld in verband het coronavirus. De eerste twee duels van Oranje op het toernooi tegen Brazilië en Canada eindigden in een doelpuntloos gelijkspel. Frankrijk was voor het duel van vanavond al zeker van de eindzege door twee overwinningen. Nederland eindigt als tweede met drie punten.

De treffer van Wilms:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: