nieuws

Wibi Soerjadi looft politie Hengelo na aanhoudingen voor inbraak

De villa van Wibi Soerjadi
De villa van Wibi Soerjadi © Hof van Twente Fotografie
De Hengelose politie heeft drie mannen uit Twente aangehouden voor de diefstal bij de villa van pianist Wibi Soerjadi in Diepenheim. Dat meldt een woordvoerder van de politie. De karakteristieke villa van Soerjadi werd vorige week leeggehaald terwijl hij zijn verjaardag vierde in Disneyland Parijs.
Soerjadi vertelde dinsdagavond in een uitzending van Op1 onder meer dat er inmiddels 'serieuze aanhoudingen' zijn verricht na de inbraak. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat en meldt dat het gaat om een 42-jarige man en een 33-jarige man uit Enschede. Ook is er een 52-jarige man uit Losser opgepakt. De mannen zijn inmiddels vrijgelaten, maar blijven wel verdachten.
Het onderzoek is volgens de woordvoerder nog in volle gang. De 50-jarige Soerjadi is zeer te spreken over de inzet van politie Hengelo en hoopt dat er nog tips binnenkomen over de ontbrekende spullen. "De politie heeft heel goed werk verricht. Er zijn aanhoudingen verricht. Dat hebben ze heel goed gedaan."

Slecht slapen
Een paardenwagen die Soerjadi na de inbraak miste werd na tips al snel teruggevonden in Enschede. Hij mist nog wel enkele 'specifieke' kledingstukken, waaronder een colbert van Gucci, een leren jack van Balmain, en een driedelig pak van Dolce & Gabbana. 
Er zijn volgens Soerjadi ergere dingen, toch hakt de gebeurtenis er behoorlijk in. "Het is vervelend dat het gebeurde. Het huis was helemaal overhoop gehaald, de vloer opengebroken. Het was een grote ravage. Het zijn maar spullen natuurlijk, maar ik slaap slecht", aldus Soerjadi. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.