nieuws

Leerlingen Aloysiusschool in Boskamp krijgen tijdelijk les in noodlokalen vanwege ongezond schoolgebouw

Leerlingen Aloysiusschool in Boskamp krijgen tijdelijk les in noodlokalen
Leerlingen Aloysiusschool in Boskamp krijgen tijdelijk les in noodlokalen © Google Streetview
De leerlingen van basisschool St. Aloysius in Boskamp krijgen tijdelijk les in noodlokalen. Het gebouw van de school is namelijk ongezond en deels onveilig verklaard vanwege schimmels in de grond en een slechte luchtkwaliteit. Hoelang de maatregel duurt, is nog niet bekend. 
het is wél zo goed als zeker dat de noodlokalen worden gebruikt totdat nieuwbouw van school is gerealiseerd. Alle basisscholen uit de buurt gaan namelijk samen in een kindcentrum, maar de locatie ervan moet nog worden bepaald.

Gezondheidsklachten

Al sinds 2009 zijn er toenemende zorgen over het zogenoemde binnenklimaat op de Aloysiusschool in Boskamp. Leerlingen en leerkrachten kampen met gezondheidsklachten en ondanks onderzoek en maatregelen verdwijnen die klachten niet.
Het schoolbestuur van overkoepelend bestuur Mijnplein besloot de gemeente om vervangende huisvesting te vragen voor leerlingen en medewerkers van de basisschool. De gemeente heeft uiteindelijk gekozen voor noodlokalen omdat daardoor de school in Boskamp kan blijven. Het was bovendien een wens van de ouders.
Waar de noodlokalen precies komen te staan in het dorp is nog niet bekend. De tijdelijke lokalen worden binnenkort besteld. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.