nieuws

Wapeninleveractie politie IJsselland: al ruim honderd wapens ingeleverd

Bij de politie IJsselland zijn al 71 vuurwapens, 20 sabels, tientallen steek-, slag- of stootwapens en enkele kilo's munitie ingeleverd sinds de start van de wapeninleveractie begin deze week. De politie spreekt nu al van een succesvolle actie. De wapens kunnen tot en met vrijdag anoniem worden ingeleverd, zonder risico op strafvervolging.
Aanleiding voor de actie vormt de reeks geweldsincidenten waardoor de regio IJsselland de afgelopen tijd werd opgeschrikt. Vooral in Deventer en Zwolle steeg het aantal wapenmisdrijven het afgelopen jaar.
Op de politiebureaus in Deventer, Zwolle, Kampen, Steenwijk, Hardenberg, Ommen en Raalte staan sinds maandag speciale inleverboxen voor wapens. Bij het inleveren van de wapens worden geen vragen gesteld aan de eigenaar. De politie hoopt ermee een grote partij vuurwapens, messen, boksbeugels en slag- en stootwapens van de straat te krijgen. 

Vuurwapens

Voor vuurwapens geldt een andere aanpak. In die gevallen moeten de eigenaren vooraf met de politie telefonisch een afspraak maken. Het wapen wordt dan thuis opgehaald door een agent in burger en in een onherkenbaar voertuig. Vervolgens worden de persoonsgegevens van de eigenaar genoteerd. Waar bij steekwapens geen nader onderzoek volgt, wordt bij vuurwapens wel nagegaan of er een misdrijf mee is gepleegd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.