nieuws

Duels betaald voetbal buiten Brabant gaan gewoon door mét publiek

Directeur betaald voetbal Eric Gudde arriveert in Zeist voor het overleg
Directeur betaald voetbal Eric Gudde arriveert in Zeist voor het overleg © ANP/Pieter Stam de Jonge
De wedstrijden in het betaald voetbal die komend weekend buiten Brabant worden afgewerkt gaan vooralsnog gewoon door. Dat is de uitkomst van het overleg dat de KNVB vandaag in Zeist voerde met clubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. 
"We houden de veiligheidsrisico’s aan", tekent het Algemeen Dagblad op uit de mond van directeur betaald voetbal Eric Gudde. "En we spelen zolang mogelijk met publiek." 
Dit betekent dat het Overijsselse onderonsje tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo van zaterdag en het zondagse bezoek van FC Twente aan koploper Ajax voorlopig gewoon doorgaan. De KNVB volgt de lokale autoriteiten. Zij zouden de komende dagen bij nieuwe ontwikkelingen rond de uitbraak van het coronavirus nog kunnen besluiten om wedstrijden af te gelasten. 

Vijf wedstrijden uitgesteld

De vijf wedstrijden die deze speelronde op het programma stonden in Noord-Brabant zijn uitgesteld vanwege het coronavirus, zo werd gisteren bekend. Onder meer Jong PSV - Go Ahead Eagles is afgelast. Ook het Brabantse amateur- en zaalvoetbal ligt dit weekeinde stil. 

Komende weken

Samen met de KNVB, de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie praten de clubs over de mogelijke scenario's voor de komende weken. In meerdere Europese competities worden duels uit voorzorg zonder publiek gespeeld, of ligt de competitie compleet stil. De Nederlandse voetbalbond heeft op haar beurt laten weten wedstrijden liever in een later stadium af te laten werken dan in lege stadions.
De KNVB laat weten dat wedstrijden zonder publiek niet per definitie uitgesloten zijn, mocht het noodzakelijk blijken. Daarnaast kijkt men in Zeist al naar de laatste twee duels in de reguliere competitie, die tegelijkertijd gespeeld dienen te worden. Indien nodig kan daarmee geschoven worden. Mocht het daadwerkelijk zover komen, dan is er ook nog de optie om de play-offs te halveren naar enkele duels in plaats van tweeluiken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.