nieuws

CDA Overijssel teleurgesteld: provinciebestuur 'legt zich neer' bij afvalwaterinjecties

CDA Overijssel is teleurgesteld in provinciebestuur over afvalwaterinjectie
CDA Overijssel is teleurgesteld in provinciebestuur over afvalwaterinjectie © RTV Oost
Het CDA Overijssel is teleurgesteld in Gedeputeerde Staten, omdat zij de NAM niet op andere gedachten wil brengen als het gaat om het zuiveren van met chemische middelen vervuild afvalwater van boorlocaties.
De partij wil dat het provinciebestuur in gesprek gaat met minister Wiebes en er op aandringt dat hij een eind maakt aan het injecteren van afvalwater in de Twentse bodem. Bovendien wil de partij dat een pilotproject wordt opgestart voor de zuivering van injectiewater. GroenLinks en 50Plus staan achter het CDA. 
Aanleiding voor het verzoek is de stellingname van de NAM dat mogelijk opnieuw wordt begonnen met het injecteren van afvalwater in het Tubbergenveld indien er geen extra capaciteit in de omgeving van het Drentse Schoonebeek wordt gevonden. CDA wil dat er definitief een einde aan komt. 

Gedeputeerde

Gedeputeerde Tijs de Bree adviseerde het CDA na vragen hierover om zelf het ministerie van Economische Zaken te benaderen en gaf aan dat de provincie zich niet bevoegd acht om de NAM op andere gedachten te brengen.
"We hebben de stellige indruk dat de NAM z’n eigen spelregels bepaalt en dat er geen enkel pilotproject tot stand komt", aldus fractievoorzitter Bouwien Rutten. 

Een partij

Er is volgens de fractievoorzitter minsten één partij die heeft aangegeven het zuiveren van afvalwater technisch aan te kunnen, maar de NAM blijft volhouden dat er geen bedrijven zijn die dat kunnen. Om welke partij het gaat, is niet bekend. 
"Wat mij stoort, is dat er partijen zijn die een oplossing hebben aangeleverd, maar dat de NAM vindt dat het zuiveren van afvalwater niet rendabel genoeg is. Vervolgens constateert de provincie dat er niets aan te doen is. De provincie legt zich er dus bij neer."
Rutten besluit: "Dat valt toch niet uit te leggen aan de bevolking van Noordoost Twente die juist wil dat de NAM stopt met injecteren."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.