nieuws

Zwolse woonwagenbewoners richten stichting op: "Wij willen meer standplaatsen"

Woonwagenbewoners in Zwolle gaan een stichting oprichten die opkomt voor hun belangen: Bewoners Commissie Zwolle. Andries Schäfer, die optreedt als woordvoerder van woonwagenbewoners, is medeoprichter van deze stichting.
De commissie gaat zich bezighouden met het bestrijden van werkloosheid binnen de woonwagenbewoners-gemeenschap. Maar het draait vooral om de strijd die er wordt gevoerd met de gemeente Zwolle over nieuwe standplaatsen voor woonwagens.
Ruim een jaar lang werd er gedemonstreerd op een parkeerterrein achterin de wijk Holtenbroek. Op last van de rechter moest dat terrein worden ontruimd. Sinds kort hebben de woonwagenbewoners een nieuw actieterrein ingericht. Dat is op de parkeerplaats bij de WRZV Hallen aan de Buitengasthuisstraat.

Bedrijfsgebouw aan Newtonweg

Andries Schäfer benadrukt dat dit niet de plek is waar Bewoners Commissie Zwolle zich gaat huisvesten. De stichting krijgt een ruimte in een bedrijfsgebouw aan de Newtonweg. Dit wordt ook de plek waar de stichting onderhandelingen wil gaan voeren met medewerkers van de gemeente Zwolle.
Bewoners aan de Buitengasthuisstraat reageren bezorgd over de demonstratieplek tegenover hun woningen. Er staan nu twee caravans waar niemand in woont of verblijft. Dat worden er later zeker wel tien, zo laat Schäfer weten. De bewoners willen rust in hun straat na al het negatieve nieuws over de moord die daar op oudejaarsavond werd gepleegd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.