Nieuws

Bedrijven gaan gebukt onder gevolgen van coronamaatregelen

Ook gevolgen van de coronamaatregelen voor bedrijven
Ook gevolgen van de coronamaatregelen voor bedrijven © RTV Oost
Niet alleen het maatschappelijk leven in Overijssel heeft last van de noodmaatregelen van het kabinet, het niet doorgaan van beurzen, concerten en theatervoorstellingen heeft ook grote gevolgen voor het bedrijfsleven.
Volgens directeur Freerk Faber van het World Trade Center (WTC) Twente ondervinden de bedrijven die de evenementen mogelijk maken veel hinder: "Dan moet je denken aan de locaties, de horeca, maar ook de standbouwers die veel uit de regio komen."
Faber werd eerder deze week al benaderd door één van de leden: "Expoform merkt direct dat het werk drastisch minder wordt. Gelukkig zijn er vanuit het kabinet ook maatregelen genomen zoals arbeidstijdverkorting om deze bedrijven te helpen."

Hulp voor ondernemers

Want naast de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het kabinet eerder vandaag al besloten om bedrijven te helpen. Ondernemers mogen onder bepaalde voorwaarden het betalen van hun belastingen uitstellen, er komen gunstige leningen voor de midden- en kleinbedrijven (mkb) en de werktijdverkorting wordt uitgebreid.

Scholen blijven open

Faber moet zelf ook zijn agenda de komende weken aanpassen: "Je merkt dat van de één op de andere dag alles wordt geannuleerd. Ik had zelf diverse grote bijeenkomsten staan in Nijmegen, Brussel en Frankrijk, maar die gaan allemaal niet door. Maar gelukkig is het is niet zo dat de scholen gesloten gaan worden. Dat zou betekenen dat mensen ook niet naar hun werk kunnen en zou wel een heel vergaande maatregel zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.