nieuws

Go Ahead Eagles krijgt boete voor afsteken vuurwerk door fans tegen De Graafschap

Het uitvak tijdens De Graafschap-GA Eagles
Het uitvak tijdens De Graafschap-GA Eagles © Orange Pictures
Go Ahead Eagles heeft een boete van 3750 euro gekregen van de onafhankelijke tuchtcommissie betaald voetbal van de KNVB. De club moet dat bedrag betalen omdat er vuurwerk werd afgestoken tijdens het duel bij De Graafschap op 1 december.
De verklaring van de tuchtcommissie luidt als volgt: "Naar het oordeel van de tuchtcommissie heeft Go Ahead Eagles voor, tijdens en na de wedstrijd nagelaten om adequaat in te grijpen. De club heeft tijdens de wedstrijd niet ingegrepen door bijvoorbeeld het spandoek, waaronder het vuurwerk is afgestoken, direct te verwijderen. Ook na de wedstrijd zijn door Go Ahead Eagles onvoldoende stappen gezet. Dat de club naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk, ondanks het gebrek aan beelden, tot op heden niemand heeft kunnen identificeren en een stadionverbod heeft kunnen opleggen, acht de tuchtcommissie onvoldoende en verwijtbaar."

Geen wedstrijd zonder publiek

Go Ahead had nog een straf openstaan van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, zonder publiek. De commissie vindt echter dat de club heeft aangetoond zich in te zetten met betrekking tot het nemen van voldoende maatregelen en daarom kiest het voor een boete en hoeft de Deventer club geen wedstrijd zonder publiek te spelen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.