ZGT verplaatst operaties wegens coronavirus

Vanwege het coronavirus gaat Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) operaties verplaatsen. De maatregel wordt genomen om bedden, personeel en materialen in te kunnen zetten bij patiënten met het coronavirus.

De maatregel bij de ziekenhuizen in Almelo en Hengelo is een gevolg van een gewijzigde definitie van het RIVM. Patiënten die 'verdacht worden voor corona' zijn nu mensen met minimaal 38 graden koorts die daarbij verschijnselen hebben van hoesten of kortademigheid. De nieuwe definitie betekent dat ziekenhuizen veel meer patiënten moeten isoleren.

Vanaf maandag wordt per dag bekeken welke operaties verplaatst kunnen worden. Patiënten die het betreft worden persoonlijk geïnformeerd.

Bezoek beperken

Daarnaast gaat het ziekenhuis het bezoek beperken. Patiënten mogen per dag nog maar één bezoeker ontvangen. Gekeken wordt nog naar de mogelijkheid om polibezoeken te beperken en waar mogelijk te vervangen door belafspraken.

Medewerkers die niet per se op locatie hoeven te werken, wordt aangeraden thuis te werken. In een interne mail wordt het personeel gewezen op de eigen verantwoordelijkheid om sociale contacten, ook in privésfeer, te beperken.

Tegelijkertijd benadrukt de directie in de mail dat alle handen in de zorg dringend nodig zijn. "Dat betekent dat zorgmedewerkers met hoestklachten, zonder koorts wel gewoon werken. Blijf thuis als je wel koorts hebt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
zgt Almelo hengelo Coronavirus Nieuws
Deel dit artikel: