nieuws

Boeren cancellen groots aangekondigde actie van 21 maart

De actie van de boeren op 21 maart gaat niet door
De actie van de boeren op 21 maart gaat niet door © RTV Oost
Het zou een grote actiedag moeten worden voor de boeren, qua omvang vergelijkbaar met die van 1 oktober. Op veertig locaties in Nederland, waaronder in Zwolle, zouden ze aandacht vragen voor de problemen in de landbouwsector. Maar het gaat allemaal niet door. Het coronavirus gooit roet in het eten.
Organisator Agractie wilde de aandacht vestigen op de - volgens de organisatie - onnodige voedselimport en oneerlijke prijzen. Op allerlei locaties verspreid door het land zouden boeren zich verzamelen met trekkers. Het plan was om onbewerkte agrarische producten aan te bieden voor de prijs die de boer er nu voor krijgt.
Op veel locaties was daarnaast van alles geregeld. Van springkussens tot levende dieren, van educatie tot melkproeverijen. Maar, zo laat Agractie weten: "We hebben besloten onze verantwoordelijkheid te nemen en, in verband met de gezondheid van de honderden vrijwilligers en de vele bezoekende burgers, de actie niet door te laten gaan."

Nieuwe datum

Agractie kondigt aan de actie later dit jaar alsnog door te willen voeren. De bedoeling is om dit te doen in september. De exacte datum maakt de organisatie later bekend.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.