nieuws

Celstraf en tbs voor Zwollenaar wegens mishandelen vriendin

Negen maanden cel en tbs voor Zwollenaar
Negen maanden cel en tbs voor Zwollenaar © iStock
Een 36-jarige man uit Zwolle is veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden en tbs met dwangverpleging wegens het mishandelen van zijn vriendin. Zij liep daarbij een gebroken rug op.
De man mishandelde op 25 december 2018 zijn vriendin - in het bijzijn van drie kleine kinderen - in haar eigen woning. Vervolgens mishandelde hij haar in het trappenhuis opnieuw. Hierdoor vielen de man en zijn vriendin samen van de trap en brak de vriendin haar rug.

Volgens de rechtbank kan de gebroken rug van de vrouw aan de man worden toegerekend. Hij maakt zich daarmee schuldig aan mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. De man neemt op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor zijn gedrag. De rechtbank neemt dit de man zeer kwalijk.

Verminderd toerekeningsvatbaar

De man is door een psycholoog en een psychiater onderzocht. De rechtbank concludeert op grond van die onderzoeken dat het handelen van de man verminderd aan hem worden toegerekend. De rechtbank legt daarom naast een gevangenisstraf ook tbs met dwangverpleging op vanwege de grote kans op herhaling.
Daarnaast legt de rechtbank een gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel op. Deze maatregel houdt in dat de man na beëindiging van de gevangenisstraf en tbs onder toezicht kan worden gesteld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.