nieuws

DAG 3 | Anita uit Borne heeft een contactverbod vanwege coronaverschijnselen: de eenzaamheid slaat toe

Anita en haar hond Happy
Anita en haar hond Happy © Eigen foto
Anita Alferink uit Borne heeft een contactverbod opgelegd gekregen. De reden? Ze heeft symptomen die op het coronavirus kunnen duiden. De alleenstaande Anita zit daarom al dagen alleen thuis. Coronaverschijnselen en een contactverbod. Hoe gaat dat? Anita vertelt het de komende dagen.
Het contactverbod is net als de ziekteverschijnselen geen pretje voor Anita. "Het is heel vervelend. Ik ben echt de hele tijd in mijn eentje. Normaal werk ik veel en ben ik dus steeds onder de mensen, die zie ik nu niet meer."

Netflix-abonnement

Getuige de hoestbuien die het verhaal van Anita steeds onderbreken, heeft zij het inderdaad flink te pakken. Dus thuisblijven lijkt een verstandige zet, vindt ze zelf ook. Maar hoe slijt je die lange eenzame dagen? Televisie kijken en slapen, dat is het voornaamste wat Anita doet.

Zo veel tv-kijken als ze nu doet, heeft Anita nog niet eerder gedaan. Daarom doet ze iets waarvan ze dacht dat ze het nooit zou doen: ze neemt een abonnement op Netflix. "Normaal ben ik weinig thuis, dus kijk ik heel weinig televisie. Maar daar heb ik nu dus wat meer tijd voor", legt ze uit.

Geen schuldgevoel

Zeeën aan tijd heeft ze inderdaad. Want ze heeft zich (logischerwijs) ziek gemeld bij haar werkgever RTV Oost en door alle andere afspraken kan ook een dikke streep. "Alle afspraken heb ik afgezegd of worden voor mij afgezegd. Normaal heb ik ontzettend veel moeite met het afzeggen van iets. Maar nu krijg ik geen schuldgevoel."

Het contactverbod heeft ergens ook wel een positieve kant voor Anita. Dagenlang niets moeten en alleen maar thuisblijven en uitzieken. "Ja, ik word er heel rustig door. Ik zit er nu niet mee als ik afspraken afzeg, zelfs niet als concerten daardoor niet doorgaan."

Verlenging contactverbod?

De koorts is al een paar dagen uit haar lichaam verdreven en als Anita morgen niet meer hoest, vervalt het contactverbod. Is ze dat nare hoestje nog steeds niet kwijt? Dan volgt een week extra contactverbod. Morgen vertelt Anita wat haar te wachten staat.
De eerste twee dagen van Anita zijn hier en hier terug te vinden. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.