nieuws

Burgemeesters Veiligheidsregio IJsselland maandag alweer bij elkaar over corona

Hoe gaan gemeenten in de veiligheidsregio IJsselland om met evenementen die na 31 maart plaatsvinden? De maatregelen die het kabinet gisteren heeft afgekondigd gelden tot die datum. Burgemeester Peter Snijders van Zwolle, voorzitter van de veiligheidsregio IJsselland moet het antwoord voorlopig nog schuldig blijven. "Een aantal van dat soort vragen neem ik mee naar het landelijk overleg."
Vanmorgen kwamen de burgemeesters van de verschillende gemeenten uit de regio IJsselland bij elkaar om de stand van zaken door te nemen. Dat zal de komende tijd vaker gebeuren. Aanstaande maandag staat de volgende bijeenkomst al gepland. 

Verantwoordelijkheid nemen

"Wat wij zien is dat de samenleving zelf haar verantwoordelijkheid neemt door evenementen af te gelasten", zegt burgemeester Snijders na de bijeenkomst. 
Snijders is tevreden over de reactie van de inwoners van de verschillende gemeenten in IJsselland, maar veel onzekerheden zijn er ook nog. De maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd gelden tot en met 31 maart. Na die datum staat een aantal grote evenementen op de agenda. Denk daarbij aan de viering van 75 jaar vrijheid in Overijssel en Koningsdag?

Doorgaan

Snijders kan het antwoord voorlopig nog niet geven. De gemeentehuizen in de regio IJsselland blijven wel gewoon open, maar raadsvergaderingen zullen zonder publiek worden gehouden, stelt Snijders. "De besluitvorming moet wel doorgaan."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.