nieuws

Eis 27 maanden cel voor verkrachten van huurster woning in Tubbergen

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo © RTV Oost/ Allard Olsman
Als het aan de officier van justitie ligt verdwijnt een 49-jarige man uit Tubbergen voor 27 maanden achter de tralies omdat hij in mei 2018 een vrouw die een deel van zijn woning huurde zou hebben verkracht. Daarnaast moet de verdachte een schadevergoeding van 4500 euro aan de vrouw betalen, luidt de eis.
Volgens de vrouw had de huurbaas haar plots beetgepakt en tegen de keukenmuur gedrukt. Daar zou hij haar met zijn vingers gepenetreerd hebben terwijl hij zichzelf bevredigde. Het slachtoffer was op dat moment net weer thuis na een ingrijpende operatie.
Nader onderzoek van de jurk van de vrouw en een stuk keukenrol wees uit dat daarop DNA van de verdachte zat. De vrouw zegt dat het niet de eerste keer was dat haar huurbaas haar tegen haar zin seksueel benaderde.
Tegenover de rechtbank ontkende de man dat hij de vrouw tegen haar zin seksueel benaderde. Hij zegt dat hij in die tijd wel meermaals seks had met de vrouw, een keer of 15. Omdat hij tegelijkertijd een relatie had, schaamt hij zich voor wat er is gebeurd. Dat vertelde hij de rechters in Almelo.
"Een onnodige schoffering van mevrouw", beoordeelde de officier van justitie het verhaal van de verdachte. Volgens de officier van justitie heeft de verdachte nog geprobeerd samen met een werknemer een alibi te regelen voor de dag van de verkrachting. Dat zou blijken uit een afgeluisterd telefoongesprek.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.