nieuws

Wethouder Evelien Zinkweg van gemeente Oldenzaal besmet met coronavirus

Wethouder Evelien Zinkweg van de gemeente Oldenzaal heeft het coronavirus opgelopen. Ook haar man is besmet. Dat is vanavond bekend gemaakt door burgemeester Patrick Welman.  
De wethouder en haar partner kwamen met klachten terug van een vakantie in Oostenrijk. Volgens burgemeester Welman heeft Evelien Zinkweg bij haar thuiskomst haar verantwoordelijkheid genomen en is zij niet met ziekteverschijnselen aan het werk gegaan. Ook is ze bewust terughoudend geweest in sociaal contact met anderen.   

Thuisisolatie

"We hebben alle respect voor de zorgvuldige manier waarop beiden met de situatie zijn omgegaan bij de eerste uitingen van klachten. Sinds dinsdag verblijven zij, op aanraden van de huisarts en de GDD, in thuisisolatie. Uiteindelijk is op donderdagmiddag een test uitgevoerd, waarvan vandaag de uitslag kwam."
"De besmetting is natuurlijk erg vervelend voor Evelien en het gezin. Uiteraard hebben we volop telefonisch contact gehad en ik heb haar en haar man namens alle collega’s beterschap gewenst."

Preventieve maatregelen

De burgemeester geeft aan dat binnen de gemeentelijke organisatie van Oldenzaal preventieve maatregelen zijn getroffen nadat duidelijk was dat Zinkweg mogelijk besmet zou kunnen zijn met het coronavirus.  "Maatregelen die verder gaan dan de landelijke richtlijnen, vanuit de zorg richting onze medewerkers en de mensen waarmee zij contact hebben. Dit hadden we los van deze besmetting ook gedaan."
Medewerkers van de gemeente Oldenzaal vermijden zoveel mogelijk persoonlijk contact en werken thuis waar dat mogelijk is. Ook bijeenkomsten die niet noodzakelijk zijn worden afgelast. Alle gemeentelocaties blijven gewoon geopend en de hoogst noodzakelijke werkzaamheden gaan door.
"Door adequaat handelen en ons nuchtere verstand te gebruiken kunnen we de verspreiding van het virus hopelijk inperken", aldus burgemeester Welman. 

Twents Carmel College

De kinderen uit het gezin van wethouder Zinkweg zitten op het Twents Carmel College in Oldenzaal. De schoolleiding heeft alle leerlingen van de besmetting in het gezin op de hoogte gesteld. De kinderen van Zinkweg, die overigens niet ziek zijn, blijven voorlopig thuis. Daarmee zijn er geen gevolgen voor de andere leerlingen die les volgen op het Carmel College. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.