nieuws

Noodverordening Veiligheidsregio Twente: verbod op evenementen met meer dan 100 personen

Burgemeester Schelberg
Burgemeester Schelberg © RTV-Oost / Ina Brouwer
Veiligheidsregio Twente heeft per direct een noodverordening afgekondigd waardoor het houden van evenementen met 100 of meer personen niet is toegestaan tot en met 31 maart van dit jaar. Daarmee is een oproep van minister Bruins van Medische Zorg en Sport om grote bijeenkomsten te mijden, omgezet in een verbod op evenementen. 
"Laten we met elkaar onze verantwoordelijkheid nemen en de maatregelen die zijn afgekondigd ook echt serieus nemen om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen", aldus Sander Schelberg, burgemeester van Hengelo en plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Twente. Het instellen van een noodverordening moet iedereen helpen om ook inderdaad die verantwoordelijkheid te nemen om geen evenementen te organiseren en te houden met meer dan honderd mensen. 
Dat geldt voor particuliere feesten maar ook voor publieke locaties, zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.

Geen aanleiding, maar wel als drukmiddel

Ondanks het instellen van een noodverordening als drukmiddel is Schelberg onder de indruk van de wijze waarop organisaties, ondernemers en verenigingen uit eigen beweging uitvoering geven aan de landelijke maatregelen. "We hebben hier in Twente nog geen directe aanleiding voor handhaving, maar de minister wil ons wel een middel in handen geven om bijeenkomsten ook daadwerkelijk te verbieden. En het moet dan ook voor iedereen duidelijk zijn: het is niet toegestaan om in Twente bijeenkomsten te houden met meer dan 100 mensen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.