nieuws

Geen Salland Trail? Snel een nieuwe datum en vlaaien naar het verpleeghuis

Salland Trail
Salland Trail © RTV Oost / Robin Tibbe
Alles was in gereedheid om 1200 atleten over de Sallandse Heuvelrug te laten lopen, maar de Salland Trail gaat vandaag niet door. De organisatie heeft zich snel herpakt en al een nieuwe datum voor het evenement bepaald: 22 augustus.
"De grond zakt onder je voeten weg", zegt organisatie-voorzitter Bertus van Elburg over het moment dat hij donderdag hoorde dat evenementen met meer dan 100 deelnemers niet meer door konden gaan. "Ik luisterde naar premier Rutte en gedurende zijn verhaal zei ik al tegen mijn vrouw 'dit gaat niet goed'. Je houdt er rekening mee, maar het komt toch als een klap."

Steunbetuigingen

Er is overwogen om een alternatieve wedstrijd te organiseren, door bijvoorbeeld groepen van maximaal 100 deelnemers van start te laten gaan. "Maar daarmee omzeil je het gevaar niet", weet Van Elburg. Het besluit om het evenement te cancelen kan rekenen op veel begrip. "We krijgen alleen maar steunbetuigingen."

Vlaaien

Met hulp van de terreineigenaren en zwembad Het Ravijn is snel een nieuwe datum gevonden: 22 augustus. De medailles kunnen worden bewaard tot die dag, maar dat geldt niet voor de verse waar die is ingeslagen. "Gelukkig konden we de bananen en andere producten terugbrengen naar de sponsor. Het enige waar we mee blijven zitten, zijn de vlaaien die we uitreiken bij de verzorgingsposten. Die breng ik straks naar het verpleeghuis Krönnenzommer."
Nieuwe datum voor Salland Trail
Nieuwe datum voor Salland Trail © Organisatie / Bertus van Elburg
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.