nieuws

Huisarts in Nijverdal start met WhatsApp gesprekken om patiënten gerust te stellen

Coronavirus nu ook in Overijssel
Coronavirus nu ook in Overijssel © Getty Images
Een huisartsenpraktijk in Nijverdal gaat vanaf maandag via WhatsApp met patiënten in gesprek in de hoop dat mensen op die manier makkelijker gerustgesteld kunnen worden over het coronavirus. Huisarts van Lingen uit Nijverdal ziet de onrust toenemen en hoopt dat een 'face to face' gesprek zal helpen de ergste onrust weg te nemen. 
Van Lingen zag het aantal telefoontjes van mensen die enkel verkouden zijn toenemen. Dat heeft alles te maken met de oproep van het kabinet om ook bij neusverkoudheid thuis te blijven. 
Het is volgens Van Lingen vooral belangrijk om nog steeds niet naar de praktijk te komen, maar telefonisch contact te zoeken als er klachten zijn. "In de praktijk komen ook de echt hele zieke mensen. De huisartsenpraktijk is op dit moment echt niet de place to be."
Van Lingen begrijpt de onrust bij patiënten en hoopt ze vanaf maandag met de nieuwe service beter van dienst te kunnen zijn. "Mensen zijn ongerust en dat snap ik. Het merendeel van de mensen is niet heel erg ziek." Doordat ze patiënten in een WhatsApp gesprek echt aan kan kijken, hoopt de huisarts mensen beter te kunnen helpen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.