nieuws

Na hamster-vrijdag beleeft supermarkt Haaksbergen redelijk normale zaterdag

"Vrijdag was het vanaf 's morgens meteen gekkenwerk, nu lijkt het een redelijk normale zaterdag te worden", aldus Tijn Leussink van supermarkt Jumbo in Haaksbergen.
Als om acht uur de deuren opengaan snellen de eerste klanten naar binnen. De meesten met een karretje, een enkeling heeft een mandje. De winkel is weer goed gevuld met hier en daar nog een leeg schap. "Pasta, rijst en toiletpapier zijn nu nog op maar worden om 12.00 bijgevuld. Onze andere winkels zijn eerder vandaag of worden later op de dag voorzien."

Crisisvoorraad

Vrijdag was er sprake van een run op levensmiddelen en hygiënische artikelen nadat het Rijk maatregelen bekend maakte om het coronavirus te beteugelen. Behalve wc-papier, pasta en rijst werden er ook geconserveerde groenten, afbakbrood en pannenkoekenmeel ingeslagen, producten die kennelijk bij de crisisvoorraad horen.
Bang dat op termijn producten niet meer leverbaar zijn is Leussink niet. "Filialen worden dagelijks vanuit Beilen en Veghel bevoorraad. De distributiecentra zitten vol. We werken bovendien veel met lokale producenten zoals bijvoorbeeld een bakker. Als het moet zet hij een tandje bij." 

Geen gouden tijden

Volgens Leussink zijn het geen gouden tijden voor supermarktondernemers. "Wat je ziet is een omzetverplaatsing. Wat mensen vandaag kopen, kopen ze volgende week niet. Het is lastig voor ons om daar de voorraad en bezetting op aan te passen.
Leussink heeft de run op boodschappen een keer eerder meegemaakt. "Dat was vijftien jaar geleden toen de stroom uitviel als gevolg van hevige sneeuwval. Heel Haaksbergen zat toen dagen in het donker."

Aanbieding

Klanten reageren verschillend op de hamsterwoede van gisteren. "Ik doe er niet aan mee. Ze zeggen dat het niet nodig is en daar vertrouw ik op", aldus een vrouw met een klein mandje. Volgens een man met een uitpuilende winkelwagen en drie kratten bier heeft het niets met hamsteren te maken. "Ik doe er niet aan mee, alle producten zijn in de aanbieding."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.