nieuws

Eerste coronabesmettingen in Deventer, Dalfsen en Hof van Twente

Coronavirus
Coronavirus © Getty Images
In de gemeenten Deventer, Dalfsen en Hof van Twente zijn voor het eerst officieel coronabesmettingen vastgesteld. Dat melden de GGD's in IJsselland en Twente. 
In Deventer zijn twee personen positief getest op het virus. De GGD onderhoudt contact met de inwoners en hun omgeving en neemt alle benodigde maatregelen, aldus burgemeester König. 
De burgemeester wenst de inwoners veel sterkte en een voorspoedig herstel. Hij benadrukt het belang van het naleven van de maatregelen die sinds donderdag 12 maart 2020 gelden voor alle inwoners. "Deze maatregelen zijn van groot belang om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Ik zie gelukkig dat veel maatschappelijke organisaties en inwoners in Deventer dit serieus nemen en zich aanpassen aan deze vervelende situatie."

Dalfsen

Ook in Dalfsen is het virus nu officieel vastgesteld. De inwoner zit op dit moment in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed. De GGD onderhoudt persoonlijk contact met de inwoner en neemt alle benodigde maatregelen. 

Burgemeester Van Lente heeft telefonisch contact gehad met de patiënt. "In het telefoongesprek heb ik begrepen dat deze inwoner nu aan de beterende hand is. Ik heb de patiënt en de direct betrokkenen sterkte gewenst."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.