nieuws

Buurtbewoners helpen elkaar via #coronahulp

Diana uit Zwolle "Buurtbewoners moeten elkaar helpen in tijden van corona"
Diana uit Zwolle "Buurtbewoners moeten elkaar helpen in tijden van corona" © Facebook
In tijden van corona schieten mensen elkaar te hulp in Overijssel. Met de hashtag #coronahulp kunnen mensen hulp vragen aan buurtbewoners om bijvoorbeeld boodschappen te doen als ze hun huis niet uit kunnen. Diana van der Stouw uit Zwolle is initiatiefnemer van hulp in de Zwolse wijk Breekamp.
Diana zette een oproep in een besloten Facebookgroep, waarin ze haar wijkgenoten opriep elkaar te helpen in deze onzekere tijden. "Er zijn ongetwijfeld mensen die, al dan niet gedwongen, thuiszitten en die hebben ook boodschappen nodig", redeneert ze. Maar ook medicijnen halen of op de kinderen passen, zijn voorbeelden hoe buurtbewoners elkaar kunnen helpen.
Op dit moment loopt het nog geen storm met het aantal aanvragen. "Maar die zullen wel komen als het aantal besmettingen stijgt."
Social media
"Ik denk dat social media juist in deze moeilijke tijden heel geschikt is om elkaar te helpen." In de groep werd de oproep goed opgevangen: "Ik denk dat het in onze wijk wel goed gaat komen, dus kom maar door met alle vragen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.