nieuws

Scholen en horeca gaan tot en met 6 april dicht in strijd tegen coronavirus

Scholen blijven dicht
Scholen blijven dicht © Pixabay
Alle scholen in Nederland gaan dicht, net als kinderopvang en horeca. De sluiting geldt tot en met 6 april. Het zijn nieuwe maatregelen van het kabinet in de strijd tegen het coronavirus.
Scholen hebben de afgelopen week geworsteld met het geven van goed onderwijs, onder meer door zieke docenten die niet konden werken. Ook maakten ouders zich steeds meer zorgen en werd vanuit onderwijsinstellingen de druk om te sluiten steeds groter. Dat heeft er nu toe geleid dat deze maatregelen worden genomen.

Vitale beroepen

Er is wel een uitzondering voor kinderen van ouders met vitale beroepen, die kunnen wel terecht op scholen en opvang. Dan gaat het om beroepsgroepen zoals de zorg, de politie en brandweer. De complete lijst met vitale beroepen is via deze link te vinden.
De komende drie weken blijven onderwijsmedewerkers en pedagogisch medewerkers die niet ziek zijn aan het werk. Zij zijn nodig om kinderen op te vangen die wel naar school of opvang gaan en om leerlingen en studenten die thuis komen te zitten van afstand te ondersteunen. De maatregelen voor hoger en universitair onderwijs, die vorige week werden aangekondigd, worden ook verlengd tot en met 6 april. 
Minister Slob vertelde verder dat in Brabant onderzoek gaat worden gedaan naar besmettingen onder jongeren. 

Horeca vanaf vanavond gesloten

Naast scholen en opvang, gaat ook eet- en drinkgelegenheden vanaf 18.00 uur vanavond dicht tot en met 6 april. Dat geldt ook voor sportverenigingen, sportscholen, seksclubs, coffeeshops en sauna's. 
Voor ondernemers die nu in de problemen komen worden maatregelen genomen, zei minister Bruins.

Niet hamsteren

Minister Bruins wil iedereen op het hart drukken om niet te gaan hamsteren in supermarkten. Dat veroorzaakt juist problemen voor supermarkten. Ook vraagt hij mensen om gepaste afstand van elkaar te houden, met als richtlijn anderhalve meter.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.