Schooldirecteur Jasper Kok over sluiting scholen: gezondheid staat op nummer 1

Tot en met 6 april zijn de scholen, de horeca en sportclubs gesloten. Kinderen van ouders die werken in een vitale beroepsgroep worden zoveel mogelijk opgevangen. Dat de scholen dichtgaan kwam voor Jasper Kok, directeur-bestuurder van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Hof van Twente, niet als een verrassing.

"We hebben vanochtend al met alle directeuren bij elkaar gezeten om te bespreken wat we zouden gaan doen op het moment dat de beslissing zou vallen dat de scholen moesten sluiten, dus we waren voorbereid."

Digitaal lesgeven
De school probeert nu zoveel mogelijk de lessen online te organiseren. Dat betekent dat gezonde leerkrachten wel naar school kunnen komen om de les te geven aan kinderen van ouders in vitale beroepsgroepen zoals de politie, de brandweer, ziekenhuispersoneel en de media.


Motivatie

Deze maatregelen vergen nogal wat van de 1050 leerlingen waar Jasper Kok het bestuur over heeft. Het digitaal lesgeven wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de leerlingen door de maatregelen geen achterstand oplopen. "We zoeken echt de samenwerking met de ouders om kinderen wel te motiveren om achter de laptop de lessen te volgen. Maar gezondheid staat op 1 denk ik, en als je naar het buitenland kijkt, dan denk ik dat we er als land alles aan moeten doen om de risico’s in te dammen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
corona Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: