nieuws

Rechtbanken vanaf dinsdag gesloten, alleen nog urgente zaken

rechtbank zwolle
rechtbank zwolle © RTV Oost
Alle rechtbanken in Nederland worden gesloten vanwege de uitbraak van het coronavirus. Dat meldt de Rechtspraak. Dat betekent dat vanaf dinsdag onder meer de rechtbanken in Zwolle en Almelo gesloten zijn. Urgente zaken gaan wel door. Dit zijn zaken waar een rechterlijke beslissing niet achterwege kan blijven omdat het bijvoorbeeld raakt aan de rechten van verdachten of rechtzoekenden.
Dan gaat om de voorgeleidingen of hechtenis van verdachten, faillissementen, zittingen rond verplichte zorg en/of zorgmachtigingen en urgente familiezaken zoals een uithuisplaatsingen of ondertoezichtstelling. Waar mogelijk zal bij deze rechtszaken gebruik gemaakt worden van videoconference of telefonisch horen van verdachten of betrokkenen.
Als de komst van personen naar het gerechtsgebouw noodzakelijk is, zullen daar passende maatregelen voor getroffen worden.
Op dit moment krijgen mensen met lichte verkoudheidsklachten of koorts al geen toegang tot de gerechtsgebouwen. Vanaf dinsdag is daarnaast geen publiek meer welkom bij rechtszaken. De maatregelen duren in eerste instantie tot 6 april.
Komende week zouden er in Overijssel sowieso al geen strafzittingen zijn, omdat er voor de 'sectie strafrecht' een studieweek gepland stond.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.