nieuws

Go Ahead Eagles vraagt WW-uitkeringen aan voor spelers na maatregelen coronavirus

Go Ahead Eagles stadion
Go Ahead Eagles stadion © RTV Oost/Wouter de Wilde
De selectie van Go Ahead Eagles heeft afgelopen weekend nog getraind, maar moet vanwege het coronavirus tot en met 6 april alle trainingsfaciliteiten en het stadion gesloten houden. De club uit Deventer bereidt zich nu voor op de gevolgen, zoals het aanvragen van werktijdverkorting voor spelers en staf. 
"Wij zijn een van de vele bedrijven die hiermee geconfronteerd worden. De gevolgen gelden voor de sport, maar ook voor de horeca. Dat betekent dat er extra werk ligt, zoals het aanvragen van werktijdverkorting en dat soort zaken", zegt algemeen directeur Jan Willem Van Dop tegenover RTV Oost. 
Go Ahead gaat bij het UWV in ieder geval een verzoek indienen voor werktijdverkorting. "Daar moet in ieder geval twintig procent van de werknemers mee geconfronteerd worden en dat is bij ons de situatie." Als het verzoek inderdaad gehonoreerd wordt, kunnen spelers en staf individueel een uitkering regelen, aldus Van Dop. 

Geen wedstrijden

Het afgelopen weekend hebben de spelers van Go Ahead Eagles voor het laatst getraind. De komende drie weken zijn er geen wedstrijden meer. Het effect op het totale profvoetbal is volgens Van Dop gissen. 
"Het begint bij hogerhand, de UEFA heeft contact met alle bonden. Daar zal bekeken worden wat de zaken gaan brengen. Wanneer het einde van de competitie is en wanneer nieuwe competities beginnen. Aan de hand daarvan bekijkt de KNVB wat er met de huidige competitie gaat gebeuren. We zullen moeten afwachten."

Voorbereiding

Volgens Van Dop moeten voetbalclubs ook nog rekening houden met een voorbereidingstijd om fit te worden. Of de competities in Nederland nog uitgespeeld moeten worden, is volgens Van Dop nog een vraag.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.