Familiefeest jarige Elly (91) uit Hengelo gaat niet door: 'Geen contact is het ergste'

Ze vierde gisteren haar 91-jarige verjaardag, maar een groot familiefeest werd het niet. Het sociale leven van Elly Hartering uit Hengelo ligt bijna volledig stil sinds de maatregelen tegen het coronavirus zijn afgekondigd. "We zouden met het hele spul naar Eibergen, maar uitstel is geen afstel."

Koersbal, kaarten, gym, de zangles. Het gaat allemaal niet meer door voor 91-jarige oma Hartering. En dan wordt het grote familiefeest ook nog eens afgeblazen. Dat bleef zondag bij een kort bezoekje van een paar familieleden. 

Vervelen doet ze zich nog niet, ondanks dat er veel minder aanloop is dan normaal. "Nee hoor. Ik lees nu de krant, met een kopje koffie en ik hang de tekeningen van de kleinkinderen op."

'Ik sta er achter'

Hartering vindt ondanks alles de maatregelen tegen het coronavirus goed. "Ik sta er gewoon achter, om dat spul in te dammen. Misschien hadden ze dit wel veel eerder moeten doen." Om de tijd te doden leest ze boeken. "Je hebt hier wel een bibliotheek beneden, maar dat is heel beperkt."

Ze herkent de situatie enigszins van de oorlogsjaren die ze lang geleden meemaakte. Het sociale leven in Nederland lag volgens haar toen ook plat. "Maar dit is niet zo erg. Er was toen ook armoede en honger. Het is niet te vergelijken. Wat dat betreft is dit allemaal wel te overkomen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
hengelo coronavirus Regio Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: