nieuws

Politie IJsselland vindt grote hoeveelheden drugs, cash en grondstoffen voor synthetische drugs bij invallen

De politie IJsselland heeft afgelopen week, in het kader van de actieweek tegen ondermijning, meerdere invallen gedaan. Op adressen in Zwolle werden daarbij onder meer grote hoeveelheden joints en contant geld gevonden. In Deventer stuitte de politie op een illegale gokkast en grondstof voor de productie van synthetische drugs.
De politie en Omgevingsdienst IJsselland vonden vorige week maandag in een bedrijfspand op de Marslanden in Zwolle drie vaten met een grondstof voor de productie van synthetische drugs. 
Even later werden in een ander pand op hetzelfde bedrijventerrein achtduizend joints, vijf kilo henneptoppen, ruim 10.000 euro cash en pillen gevonden. Er is één persoon op verdenking van witwassen en overtreding van de Opiumwet aangehouden. 

Twee aanhoudingen

Op woensdag zijn in Zwolle bij twee panden twee verdachten aangehouden voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs. Er waren ook signalen van illegale prostitutie, dit wordt onderzocht.
Diezelfde dag vond de politie bij een inval in Deventer een illegale gokkast. Ook zijn uit dat pand laptops in beslag genomen, vermoedelijk werd op die apparaten illegaal gegokt.

Verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole, die ook onderdeel is van de actieweek, in Deventer heeft de politie 52 keer een proces-verbaal uitgeschreven. Drie voertuigen mogen niet meer gebruikt worden totdat de eigenaren een openstaande boete hebben betaald.
Onder de gecontroleerde bestuurders waren ook mensen die nog een belastingschuld open hadden staan. Bijna 24.000 euro aan schulden is direct geïnd. Daarnaast nam de Belastingdienst veertien auto’s in beslag. Daarvan zijn er acht meteen afgevoerd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.