nieuws

36 mensen solliciteren op 'weinig populaire' functie van burgemeester in Twenterand

36 mensen solliciteren op 'weinig populaire' functie van burgemeester in Twenterand
36 mensen solliciteren op 'weinig populaire' functie van burgemeester in Twenterand © RTV Oost / Allard Olman
In totaal hebben 36 mensen gesolliciteerd op de burgemeestersfunctie van de gemeente Twenterand. Het gaat om vijf vrouwen en 31 mannen. Het overgrote deel van de kandidaten had of heeft een hoofdfunctie in het openbaar bestuur (30), de overigen hebben een andere achtergrond. 
De vacature staat al sinds 18 mei 2017 open door het vertrek van burgemeester Cornelis Visser. Sindsdien is Annelies van der Kolk waarnemend burgemeester in Twenterand. Ze blijft aan tot de uiteindelijke benoeming rond is.

Opnieuw open stellen

Vorig jaar heeft de gemeenteraad het profiel voor de burgemeester vastgesteld, maar de vacature was niet erg populair. Er kwamen te weinig sollicitaties binnen, waardoor de commissaris van de Koning Andries Heidema de minister vroeg de vacature opnieuw open te stellen. 

De commissaris van de Koning is dan ook blij dat er dit keer 36 sollicitanten zijn. "Ik ben verheugd dat we nu een groot aantal sollicitanten hebben, dat geeft ruime keuze voor een kwalitatief goede, nieuwe burgemeester voor Twenterand."
Het is de bedoeling dat de nieuwe burgemeester in september dit jaar begint. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.