Activiteiten Overijssel Viert Vrijheid afgelast vanwege coronavirus

De viering van 75 jaar vrijheid in Overijssel is voorlopig van de baan. Alle provinciale activiteiten zijn in navolging van veel lokale vieringen afgelast, verplaatst of tot nader order uitgesteld. Dit heeft het samenwerkingsverband Overijssel Viert Vrijheid besloten in goed overleg met het provinciebestuur van Overijssel.

De afgelopen dagen hebben al diverse lokale comités de viering van 75 jaar vrijheid afgeblazen vanwege het coronavirus. 

Vrijheidstour

De lustrumactiviteiten zouden eind maart van start gaan. Tijdens de bevrijdingsdagen van Overijssel zou RTV Oost een grootschalige Vrijheidstour organiseren. De Vrijheid-Express zou van 1 tot en met 17 april langs lokale vieringen rijden. 

Het Platform WO2 Overijssel, het Historisch Centrum Overijssel en RTV Oost hebben besloten ook deze tour af te gelasten. 

Aangepast

Het is de bedoeling om in april met een aangepast programma op RTV Oost stil te staan bij de bevrijding van Overijssel. Er wordt nog gekeken naar de mogelijkheden voor een alternatief programma op een later tijdstip.

"Een spijtig, maar noodzakelijk besluit", zegt Commissaris van de Koning Andries Heidema in een eerste reactie. "Er zijn veel mensen al geruime tijd bezig met de organisatie van 75 jaar vrijheid. Voor al die betrokkenen is het een bittere pil." 

Meer verhalen over oorlog en bevrijding vind je op onze vrijheidspagina. Wat er verder in Overijssel gebeurt vanwege 75 jaar vrijheid lees je op de pagina van Overijssel Viert Vrijheid. Veel activiteiten zijn helaas vanwege het coronavirus geschrapt.

Meer over dit onderwerp:
75 jaar vrijheid Provincie Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: