nieuws

Overweldigende reacties op weggeven eten restaurant Bentelo: "Het ging razendsnel"

Het ging razendsnel gisteravond, nadat restaurant Eastern Plaza uit Bentelo een oproep plaatste op Facebook. Omdat de horecagelegenheid haar deuren moest sluiten vanwege het coronavirus, besloot ze een voorraad eten gratis weg te geven.
"Voor beroepshelden, zoals mensen in de zorg of bij de politie", vertelt Jorieke Nieland van het restaurant. "Maar ook mensen die het gewoon goed kunnen gebruiken."
Tekst gaat verder onder de video
Gisteren kwamen er veel aanmeldingen binnen. "Het ging veel sneller dan we hadden verwacht! We kregen binnen een half uur meer dan driehonderd aanmeldingen, daarom moesten we na anderhalf uur al de inschrijvingen stoppen."
Om alles in goede banen te leiden, werd er een planning gemaakt. "Vanaf 17.00 uur vandaag konden gezinnen het eten op komen halen, om de vijf minuten gaat er een maaltijd uit. Daardoor zorgen we ervoor dat er geen rij komt te staan, want dat wil je nu natuurlijk niet hebben."
Vanavond en morgen wordt het eten uitgedeeld, maar daarna zal het rustig worden. "Ook wij sluiten onze deuren, het is niet anders. Komende drie weken dus geen gasten in het restaurant."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.