Premier Rutte: "Let een beetje op elkaar, ik reken op u"

Premier Rutte heeft tijdens zijn toespraak aan het volk gezegd dat het een moeilijke tijd zal worden vanwege het coronavirus. "Een groot deel van de bevolking zal besmet raken. We laten u niet in de steek." Hij riep iedereen op er alles aan te doen om de kwetsbaarste mensen te beschermen. 

De premier begon zijn toespraak met het aanspreken van de getroffen mensen. Hij wenste alle nabestaanden van personen die overleden zijn aan het virus veel sterkte en iedereen die op dit moment ziek thuis zit veel beterschap.

Maanden

Volgens Rutte gaat het maanden duren om groepsimmuniteit op te bouwen tegen het virus. "De realiteit is dat het virus onder ons is en ook de komende tijd onder ons zal blijven."

De premier zei dat de maatregelen die zijn getroffen ongekend zijn. Hij benadrukte dat bij de maatregelen deskundig advies leidend is. De enige verstandige manier is gebruik te maken van wetenschappelijke kennis en feiten.

Hij eindigde met een oproep: "We moeten het met 17 miljoen mensen doen. Samen met 17 miljoen mensen komen we dit te boven. Let een beetje op elkaar. Ik reken op u."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Rutte premier corona Nieuws
Deel dit artikel: