nieuws

Noodverordening Veiligheidsregio Twente van kracht: coronamaatregelen niet opvolgen, is strafbaar

Plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Twente ondertekende de noodverordening
Plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Twente ondertekende de noodverordening © RTV Oost / Kevin Drieze
Veiligheidsregio Twente heeft vandaag een noodverordening ingesteld. Politie en gemeente kunnen door de noodverordening makkelijker optreden als een van de maatregelen die zijn afgekondigd vanwege het coronavirus overtreden wordt.
De plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Twente, Sander Schelberg, heeft vandaag die verordening getekend. De verordening gaat gelden voor alle veertien Twentse gemeenten. 

Handhaven

"We moeten dit samen doen. Dankzij de verordening kunnen politie en gemeentelijke handhavers in heel Twente op dezelfde wijze hun werk doen", vertelt Schelberg. "En voor alle duidelijkheid, mensen die zich niet aan de gestelde maatregelen houden zijn strafbaar. In die gevallen aarzelen wij niet om handhavend op te treden." 
Schelberg benadrukt dat de veiligheidsregio de actieve medewerking van iedereen nodig heeft om de crisis te bestrijden. "We zien gelukkig dat er al veel goede initiatieven worden ontplooid."

Noodverordening

Vorige week werd al een noodverordening afgekondigd door Veiligheidsregio Twente voor het houden van evenementen met 100 personen of meer. In deze verordening zijn ook de aanvullende maatregelen die het kabinet gisteren afgekondigde opgenomen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.