nieuws

Zwaar ongeval na politieachtervolging bij Deventer: zoekactie naar andere passagiers

Twee personen zijn afgelopen nacht gewond geraakt na een politieachtervolging bij Deventer. De auto sloeg meerdere keren over de kop op de N348, vlak buiten de provinciegrens. Volgens de twee inzittenden zaten er nog een derde en vierde persoon in de auto, waarop de politie een grote zoekactie begon.
Het voertuig kreeg bij Eefde, vlak bij Zutphen, een stopteken van agenten die een verkeerscontrole wilden uitvoeren. De auto ging er vervolgens direct met hoge snelheid vandoor. Agenten zetten de achtervolging in, maar raakten de auto ter hoogte van Gorssel kwijt.
Niet lang daarna ontdekten ze de auto compleet verwrongen in een akker. De bestuurder was na de macht over het stuur verloren, in een sloot beland, daar weer uit geschoten en vervolgens meerdere keren over de kop geslagen.

Met spoed naar ziekenhuis

Agenten troffen de bestuurder en bijrijder naast de auto, ze waren zelfstandig uit het wrak gekomen. Het gaat om een man en vrouw, woonplaats en leeftijd is nog niet bekend gemaakt. Ze zijn met spoed met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis in Deventer gebracht.
De inzittenden verklaarden dat er een derde en vierde persoon in de auto zaten, waarop de politie een grote zoekactie opzette. Agenten kamden de omgeving uit met speurhonden, warmtecamera's en een politiehelikopter.
Tekst gaat verder onder de afbeelding
Zwaar ongeval na politieachtervolging bij Deventer
Zwaar ongeval na politieachtervolging bij Deventer © News United / Rens Hulman
De personen zijn uiteindelijk niet aangetroffen en er wordt door de politie getwijfeld of er wel daadwerkelijk meer mensen in de auto zaten. Waarom de bestuurder ervandoor ging, is niet bekend.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.