nieuws

Isala laat alleen medisch noodzakelijke operaties doorgaan en cancelt andere afspraken wegens coronacrisis

Isala laat alleen medisch noodzakelijke operaties doorgaan en cancelt andere afspraken wegens coronacrisis
Isala laat alleen medisch noodzakelijke operaties doorgaan en cancelt andere afspraken wegens coronacrisis © Isala
De poliklinieken van Isala Klinieken zijn vanaf vandaag alleen nog maar open voor patiënten voor wie het medisch noodzakelijk is dat zij naar het ziekenhuis komen. Iedereen die een afspraak heeft op de polikliniek wordt binnen 48 uur voor de afspraak door Isala gebeld. Het Zwolse ziekenhuis neemt deze beslissing, omdat het aansluit bij het landelijk beleid.
Het voordeel is dat er minder mensen naar het ziekenhuis komen en er dus minder kans is dat het coronavirus zich verspreidt. Bovendien besparen ziekenhuizen op deze manier materiaal. De organisatie wil extra druk op de spoedeisende hulp voorkomen. Op deze manier blijven ook meer bedden beschikbaar.

Gewijzigde afspraken

Voor patiënten met een afspraak op de polikliniek zijn er drie mogelijkheden. De eerste optie: de afspraak gaat door, maar dan telefonisch. De tweede optie is dat de afspraak doorgaat, omdat de arts het toch nodig vindt dat iemand naar het ziekenhuis komt. In dat geval mag er dan maar één begeleider mee worden genomen. De derde optie is dat de afspraak opnieuw wordt gepland.
Inmiddels zijn er al heel veel geplande afspraken door Isala afgebeld, die op een nader te bepalen tijdstip weer worden ingepland. Isala wil goed bereikbaar blijven en doet daarom de dringende oproep aan patiënten om alleen te bellen bij spoed.

Minder operaties

Isala beperkt het aantal operaties in het ziekenhuis. Spoedoperaties, oncologische operaties en geplande keizersnedes gaan wel door. Iedereen die is ingepland voor een operatie, wordt uiterlijk twee werkdagen voor de opnamedatum gebeld. Isala vermindert het aantal operaties om te besparen op het gebruik van beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes en andere materialen. Dankzij de maatregel blijft er ook voldoende ruimte op de IC en is er meer beademingsapparatuur beschikbaar.

Verpleegafdeling voor coronapatiënten

Isala heeft een verpleegafdeling ingericht voor de zorg aan coronapatiënten. De patiënten liggen bij elkaar, in strikte isolatie. Bezoek mag daarom niet langskomen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.