nieuws

Gemeenten geven ondernemers wat lucht met uitstel betalen ondernemersbelasting

Gemeenten proberen ondernemers die het moeilijk hebben door het coronavirus op diverse manieren te helpen. Zo krijgen ondernemers in Deventer en Wierden uitstel voor het betalen van de gemeentelijke belastingen. "Het is voor iedereen improviseren, maar we proberen waar mogelijk schade te voorkomen", vertelt Deventer wethouder economische zaken Thomas Walder.
Het gaat om belastingen zoals de Onroerendezaakbelasting (OZB), afvalstoffenheffing en andere gemeentelijke heffingen. De uitstel in Deventer en Wierden geldt tot 31 augustus. "Een ondernemer kan de rekeningen van de gemeente even aan de kant leggen en zich bemoeien met het in de lucht houden van zijn bedrijf", legt Walder uit. 

Meedenken

Naast het geven van uitstel denkt Deventer ook mee met ondernemers. "Een supermarkt die bijvoorbeeld 's nachts wil bevoorraden. Dat kan officieel niet, maar als het gevraagd wordt gaan we dat proberen te regelen", geeft de wethouder als voorbeeld.
Ook restaurants die de koelkast leeg willen verkopen, kunnen op clementie rekenen. "De Koninklijke Horecabond heeft al aangegeven dat veel restaurants dit zouden willen doen. Dat valt niet onder de vergunning, maar we zijn bereid om daarover mee te denken. We staan er welwillend in om ondernemers de ruimte te geven." 
Met de maatregelen wil Deventer haar steentje bijdragen. Walder: "Het is een hele nare tijd. Verschrikkelijk wat zo'n crisis kan betekenen voor de binnenstad van Deventer. We hopen zo de schade te beperken en met ondernemers mee te denken waar nieuwe kansen liggen."

Wierden

Ook in Wierden krijgen ondernemers tot 31 augustus uitstel van het betalen van de gemeentelijke belastingen. "Als gemeente kunnen wij de eerste pijn misschien verzachten door uitstel te verlenen van gemeentelijke belastingen aan onze ondernemers", legt wethouder Richard Kortenhoeven uit.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.