nieuws

Paasvuren Enter, Heino en Wierden afgelast: "Een financiële strop"

Paasvuren Enter, Heino en Wierden afgelast: "Een financiële strop"
Paasvuren Enter, Heino en Wierden afgelast: "Een financiële strop" © OverUIT
Het coronavirus heeft ook gevolgen voor de diverse paasvuren in de provincie. Zo zijn de vuren in Enter, Heino en Wierden afgelast. Voor 't Giet Vedan in Heino is dat een dubbele klap, want eerder zag de groep ook al de carnavalsoptocht geannuleerd worden. "Balen is wel het goede woord. Dit is een financiële strop", vertelt voorzitter Joost Hofhuis.
De carnavalsoptocht, die vanwege stormachtige omstandigheden geschrapt werd, kostte de vereniging vijftienduizend euro voor het bouwen van de wagen en de pakken. "Ongeveer de helft zouden we weer terugverdienen met het paasvuur", rekent Hofhuis uit. 

Volgend jaar 'mooi feestje' in Heino

De beslissing was volgens de voorzitter geen gemakkelijke. "Het is altijd lastig om zo'n mooi evenement niet door te laten gaan." De diverse voorbereidingen waren al in volle gang. "De dj, licht en geluid, tenten en eten en drinken waren al besteld, die hebben we gecanceld." Ondanks dat 2020 een financieel rampjaar is geworden voor 't Giet Vedan, kijkt de vereniging vol vertrouwen uit naar 2021. "Dan maken we van het paasvuur een extra mooi feestje."

Ook in Haaksbergen paasvuur geschrapt

In Haaksbergen is een van de drie grote paasvuren afgelast. De gemeente overlegt volgende week met de organisatoren van de overige twee paasvuren of die kunnen doorgaan. Daarbij wil Haaksbergen bij de organisatoren benadrukken dat er een kans bestaat dat de termijn van de corona maatregelen nog verlengd kan gaan worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.