nieuws

DAG 5 | Anita uit Borne heeft een contactverbod vanwege coronaverschijnselen: de weg omhoog is ingezet

Anita en haar hond Happy
Anita en haar hond Happy © Eigen foto
Anita Alferink uit Borne heeft een contactverbod opgelegd gekregen. De reden? Ze heeft symptomen die op het coronavirus kunnen duiden. De alleenstaande Anita zit daarom al dagen alleen thuis. Coronaverschijnselen en een contactverbod. Hoe gaat dat? RTV Oost-collega Anita vertelt het de komende dagen.
Het heeft even geduurd, maar Anita voelt dat er eindelijk schot in de zaak zit. "Ik voel me ten opzichte van gisteren echt al een stuk beter", vertelt ze. Haar stem onderbouwt dat, ze klinkt een stuk fitter dan voorgaande dagen.
"Afgelopen nacht heb ik eindelijk weer eens goed geslapen", legt ze uit. De stijgende lijn is dus ingezet en als die op deze wijze doorgaat, verwacht Anita er vrij snel bovenop te zijn. "Ik denk dat ik aan het einde van de week wel weer beter ben."

24 uur klachtenvrij

Het feit dat zij zich een stuk beter voelt, wil nog niet zeggen dat haar contactverbod is opgeheven. Daar geldt één belangrijke voorwaarde: ze moet tenminste 24 uur klachtenvrij zijn. 
Maar zover is het nog niet. Ze moet goed rusten en vooral uitzieken. Het uitlaten van hond Happy is inmiddels uitbesteedt aan een buurmeisje. Zij gaat ook met Happy mee naar de dierenarts. "De mensen zijn eigenlijk liever dan je normaal gesproken denkt", zegt Anita daarover.

Niet meer dagelijks

Geen bericht, goed bericht. Onder dat motto gaat Anita ons niet meer dagelijks op de hoogte houden. Als ze volledig hersteld is, een terugval heeft of iets anders opmerkelijks meemaakt, volgt er een nieuwe aflevering in de reeks. Tot die tijd ziekt ze lekker uit.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.