nieuws

Gemeente Hengelo en FC Twente bereiken nieuwe huurovereenkomst over velden trainingscentrum

Trainingscentrum Hengelo FC Twente
Trainingscentrum Hengelo FC Twente © RTV Oost/ Allard Olsman
De gemeente Hengelo gaat op korte termijn aan de slag met de noodzakelijke verbetering van de velden op het trainingscentrum van FC Twente in Hengelo. Dat zijn de gemeente Hengelo en de Enschedese club overeengekomen.
De gemeente Hengelo stelt hiervoor 3,5 ton beschikbaar. FC Twente gaat een tienjarige huurovereenkomst aan met de gemeente en heeft de mogelijkheid om deze overeenkomst vanaf drie jaar af te kopen.

Kunstgras en natuurgras

De velden rondom het FBK-stadion voldeden al langer niet aan de wensen van FC Twente. Met name selectie van het eerste elftal was regelmatig gedwongen uit te wijken naar andere accommodaties. Op dit moment huurt de club van de gemeente één kunstgrasveld en vier natuurgrasvelden. Het bedrag wordt beschikbaar gesteld voor renovatie van het kunstgrasveld en de natuurgrasvelden.

Daarnaast huurt FC Twente een tweede kunstgrasveld en een natuurgrasveld die gedeeld worden met amateurclub SC Barbaros. De jeugdteams van de Voetbalacademie (onder- en middenbouw) en FC Twente Vrouwen trainen op de velden van Sportclub Enschede.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.