nieuws

Volleybalbond stopt competities topdivisie en lager per direct, mogelijk alternatief voor eredivisie

Competities Topdivisie en lager gestopt
Competities Topdivisie en lager gestopt © Orange Pictures
De volleybalbond Nevobo maakt vandaag bekend dat alle competities vanaf de topdivisie en lager per direct worden gestopt. Voor de eredivisie is er een alternatief play-off programma voorgesteld.
Vanwege het coronavirus kan in ieder geval tot en met 6 april niet worden getraind en gespeeld. De laatste reguliere competitieronde staat op het programma voor 18 april. Na lang beraad is besloten dat er geen uitvoerbaar scenario bestaat om deze competities op een sportief gelijkwaardige en eerlijke manier tot een goed einde te brengen.

Geen kampioenen
Door het per direct stopzetten van de competities, worden er in het huidige seizoen geen teams kampioen. Er is momenteel nog geen besluit genomen over de competitie-indelingen voor het seizoen 2020-2021.

Alternatief

Het eredivisieseizoen duurt uiterlijk tot en met zondag 10 mei. Dit biedt, in tegenstelling tot de lagere competities, de kans om een alternatief programma voor te stellen. De Nevobo heeft een alternatief programma ontwikkeld dat in werking kan treden als de eredivisieteams weer kunnen trainen op uiterlijk 13 april (of eerder).
Mocht dit vanwege de maatregelen met betrekking tot het coronavirus niet mogelijk zijn, dan zal ook de hoogste Nederlandse competitie worden gestopt. De Nevobo bepaalt dan in overleg met de eredivisieverenigingen hoe om te gaan met degradatie en afvaardiging Europees volleybal.
Overijssel is met vier clubs vertegenwoordigd op het hoogste damesniveau: Eurosped, Apollo 8, Regio Zwolle Volleybal en Set-Up'65. De eerste drie zitten in de kampioensgroep, Set-Up'65 speelt in de degradatiepoule
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.