Nieuws

Hengelose kinderarts geeft voedingsadvies om weerstand bij kinderen tegen virussen te vergroten

Hengelose kinderarts geeft voedingsadvies om weerstand bij kinderen tegen virussen te vergroten
Hengelose kinderarts geeft voedingsadvies om weerstand bij kinderen tegen virussen te vergroten © RTV Oost
Gezond eten is belangrijk, helemaal voor kinderen. Dat blijkt uit onderzoek van kinderarts Ellen van der Gaag van het ZGT in Hengelo. Door het eten van de juiste voedingsmiddelen kunnen kinderen veel weerbaarder worden tegen virussen. Goed nieuws, helemaal in deze tijd. Maar wat moeten kinderen dan eten?
Van der Gaag deed afgelopen jaren onderzoek bij kinderen in de hele regio Twente. Van alle kinderen die bij haar op de kinderpoli komen heeft 95 procent namelijk wel klachten, maar geen medisch aanwijsbare reden waarom ze blijven kwakkelen met hun gezondheid. Daarom is Van der Gaag gaan onderzoeken wat voor effect voeding kan hebben op deze kinderen. Ze geeft daarbij een voedingsadvies met vier componenten.
Tekst gaat verder onder video.
Voedingsadviezen van Hengelose kinderarts
Kinderen zouden bij voorkeur dagelijks volle melk en roomboter tot zich moeten nemen. Daarnaast zouden ze vijf keer per week groene groentes moeten eten en zeker drie maal per week rundvlees. Met deze voedingsadviezen hebben kinderen bewezen minder koorts, minder antibioticagebruik, hoesten en snotteren ze minder, gaan ze minder naar de huisarts en zijn ze minder moe. En niet onbelangrijk, het voedingsadvies heeft geen bijwerkingen.

Italië deelt adviezen

Italiaanse wetenschappers hebben het onderzoek van de Hengelose kinderarts inmiddels ook gevonden en delen het volop als pro-actieve manier om het coronavirus weerstand te bieden. Want hoe beter de afweer van kinderen is, hoe beter ze waarschijnlijk bestand zijn tegen het virus wanneer ze ziek worden.
Of al deze voedingstips ook een positief effect hebben op de weerstand van volwassenen heeft Van der Gaag niet onderzocht. Wel gelooft ze erin dat het voor iedereen goed is om voeding te eten die zo onbewerkt mogelijk is.

Promoveren

Ellen van der Gaag zou afgelopen woensdag op de Universiteit Twente promoveren op haar onderzoek. Haar promotie werd in verband met het coronavirus uitgesteld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.