nieuws

De bevrijding van Overijssel in 17 verslagen en documentaires

De bevrijding van Overijssel in 17 verslagen en documentaires
De bevrijding van Overijssel in 17 verslagen en documentaires © RTV Oost
Als gevolg van de verscherpte maatregelen in verband met het coronavirus is de Vrijheidstour van RTV Oost langs alle activiteiten in de provincie geannuleerd. In plaats daarvan gaat de omroep voor Overijssel van 1 tot en met 17 april terugblikken op de bevrijding van Overijssel, precies 75 jaar geleden, met elke dag een mini-documentaire en een bevrijdingsverslag. 
Elke dag keren we terug naar de oorlogsjaren met een mini-documentaire. Samen met het Historisch Centrum Overijssel verzamelde RTV Oost het afgelopen jaar bijzondere oorlogsverhalen en verfilmde deze. De verschillende verhalen geven een goed beeld hoe inwoners van Overijssel de Tweede Wereldoorlog destijds beleefden. Natuurlijk is er ook ruim aandacht voor de bevrijding van Overijssel. Elke dag zie en hoor je welk stukje van de provincie werd bevrijd en hoe dat in zijn werk ging. 
De bevrijding van Overijssel in 17 verslagen en documentaires
Wil je weten wat er in Overijssel gebeurt tijdens het lustrumjaar? Ga naar onze vrijheidspagina voor verhalen over oorlog en bevrijding updates, of check Overijssel Viert Vrijheid voor evenementen en andere activiteiten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.