nieuws

Politie Almelo waarschuwt jeugd die coronacrisis bespot: "Je kan een bekeuring tegemoet zien"

Politie Almelo waarschuwt overlastgevende jeugd: "Je krijgt een bekeuring"
Politie Almelo waarschuwt overlastgevende jeugd: "Je krijgt een bekeuring" © Getty Images / shironosov
De politie in Almelo is het zat. Agenten merken dat een aantal jongeren het grappig vindt om de draak te steken met de coronacrisis door opvallend te hoesten of niezen in de richting van mensen. "Alles behalve leuk en weinig respectvol", schrijft de politie op haar Facebookpagina. 
De hulpdienst krijgt daarnaast ook nog opvallend veel meldingen van andere overlast door de Almelose jeugd. Het gaat hierbij om het plegen van vernielingen, het stichten van brand en het veroorzaken van geluidsoverlast.
Om die reden heeft de politie een boodschap voor de jongeren: "We begrijpen dat het lastig is dat je nu nergens heen kunt, juist nu je voor je gevoel zeeën van tijd hebt. Maar de maatregelen zijn niet voor niets afgekondigd."

Bekeuring

De politie roept de jonge Almeloërs op alleen samen te komen in kleine groepen en de regels die zijn afgegeven door het RIVM in het achterhoofd te houden. Als ze zich daar niet aan houden, heeft de politie geen medelijden. "Er wordt niet meer gewaarschuwd. Je kan een bekeuring tegemoet zien. Er zijn echt wel nuttigere manieren te verzinnen om je extra 'vrije tijd' in te vullen."
Ook schrijft de hulpdienst dat ze verwacht dat de ouders erover in gesprek gaan met de kinderen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.