nieuws

Nepagenten cel in voor babbeltruc in Deventer

Nepagenten veroordeeld voor babbeltruc Deventer
Nepagenten veroordeeld voor babbeltruc Deventer © Rechtbank Gelderland
De rechtbank heeft twee Arnhemmers veroordeeld tot gevangenisstraffen van vijf jaar voor hun betrokkenheid bij een reeks babbeltrucs, waaronder bij bejaarden in Deventer. Bij hun tientallen pogingen om ouderen te bestelen, deden ze zich voor als agenten.
Ze belden dan en vroegen aan deze oudere slachtoffers waar hun geld en sieraden lagen en of ze wat misten. Ze ‘hielpen’ vervolgens mee met het controleren daarvan. Uiteindelijk ging het duo in veel gevallen juist met dit geld of de sieraden vandoor. De mannen gingen telkens door het hele land op zoek naar ouderen - die bij voorkeur extra kwetsbaar waren - waar wat te halen is.
Twee bewoners van Het Vlier in Deventer waren ook slachtoffer. Dat gebeurde eind augustus 2017. De slachtoffers waren destijds 80 en 84 jaar oud. De nepagenten maakten er geen buit.

Respectloos 
De werkwijze van de mannen getuigt volgens de rechtbank van een vergaand gebrek aan respect en moreel besef. De mannen hebben ook in het geheel geen verantwoordelijkheid voor hun handelen genomen. De gevolgen voor de slachtoffers zijn ingrijpend geweest.
De Arnhemmers zijn eerder veroordeeld voor soortgelijke zaken. Dat heeft ze er niet van weerhouden om opnieuw een aantal maanden van woning naar woning gegaan om geld te ‘verdienen’.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.