Bevrijdingsfestival Zwolle vraagt om financiële steun vanwege coronacrisis

Door de coronacrisis staat het Bevrijdingsfestival in Zwolle op losse schroeven. Het festival kost jaarlijks meer dan één miljoen euro, waarvan 70% terug moet worden verdiend op de dag zelf. Nu het onzeker is of dat gaat lukken, vraagt het festival om financiële steun van de burgers. 

Door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, breekt een onzekere periode aan voor de organisatie van het festival. De maatregelen duren tot zes april, maar het kan zijn dat deze worden verlengd. En dus is het nog maar de vraag of het festival door kan gaan. "Wij staan voor een moeilijk dilemma, zoals helaas velen met ons", staat er op de website van het Bevrijdingsfestival. 

1 miljoen

Aangezien op dit moment het festival door kan gaan, is de organisatie hard bezig met het treffen van voorbereidingen. Maar dat kost geld, jaarlijks is er meer dan één miljoen euro nodig om het feest te kunnen houden. 

Het festival krijgt weliswaar subsidie, geld van sponsoren, partners en vrijwilligers, maar het festival is vooral afhankelijk van de inkomsten op de dag zelf. Bijna 70% moet worden terugverdiend met de horeca-inkomsten. 

En dat is de reden dat de organisatie de burger vraagt om hulp, want het feest moet wel vrij toegankelijk blijven vindt de organisatie. "De steun van jullie hebben we nu misschien wel harder nodig dan ooit." Burgers kunnen een bijdrage doen via de website

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle bevrijdingsfestival geld Nieuws
Deel dit artikel: